Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med thaismaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st färsk grön chili, urkärnad
  • 4 msk hackad koriander
  • 1 st lime, skalen som rivs fint
  • 4 msk pressad limesaft, ungefär från en frukt
  • 3 msk soja
  • 1 msk socker
  • 1 burk kokosmjölk

Tillbehör

  • ris
  • gurka

Så här gör du

  1. Ta kycklingfiléerna och skär 3-4 snitt på diagonalen.
  2. Lägg filéerna i en form - dock ej av metall.
  3. Kör vitlöken (skalad), ingefäran (skalad), koriander, skal av lime och juice av lime tillsammans med soja, socker och kokosmjölk i en mixer. Konsistensen får gärna bli slät.
  4. Lägg blandningen på kycklingfiléerna, täck sedan formen med folie och marinera under en timme eller två.
  5. Efter marinering, ta upp filéerna och låt dem rinna av. Lägg dem på galler och ställ in i ugn som håller omkring 200 grader. OBS! Ställ fat/plåt under så att de inte droppar på ugnsbotten!
  6. Ta under tiden marinaden och häll i kastrull, koka ihop och servera som sås.
  7. Servera kycklingen med ris - gärna vildris som passar bra med sina lite mustiga, jordigare smaker. En gurksallad med lite syra piggar upp och vill man kan man garnera med lite koriander.