Kyckling med svamplasagne

ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN
Smakrik kyckling till vilken vi serverar en god svamplasagne. Låt det smaka!
Ingredienser
- 800 g kycklingklubba
- 20 cocktailtomater
- 50 g spenat
- 100 g getost
- salt
- peppar
Svamplasagne
- 100 g smör
- 1 liter mjölk
- majsena
- lasagneplattor
- 500 g frysta kantareller
- 100 g getost
- 4 tomater
Till servering:
- svamplasagne, se separat recept
Så här gör du
- Dela kycklingklubborna i två delar, bryn i olja tills kycklingen får en fin färg. Stoppa in i 150 grader varm ugn och låt stå tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
- Spara fettet och stek tomaterna i det.
- Bryt getosten i grova bitar. Skölj spenaten.
- Servera kycklingen med tomater, spenat och getost samt svamplasagne.
- Svamplasagne : Koka upp mjölk med smör, red av med majsena till en tjock vit sås och smaka av med salt och svartpeppar. Smörstek kantarellerna. Smula getosten. Dela tomaterna. Varva ett lager lasagneplattor, ett lager sås, ett lager kantarell, getost, tomat och så vidare. Avsluta med mycket getost. Baka i ugnen i 200 grader i cirka 35-40 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept