Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med rotsaker och senapskräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Allt i en form i ugnen! Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling (ca 1,3 kg)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 fänkål
  • 2 potatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk kinesisk soja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar

Senapskräm

  • 1 dl lättcreme fraiche
  • 1½ msk skånsk, grovkornig senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och rotsaker och skär dem och fänkålen i grova bitar. Dela och strimla chilifrukten (kärna ur om du vill ha en mildare smak). Lägg alltsammans i en ugnssäker form.
  2. Dela kycklingen i 8 delar. Blanda smör, soja, citronskal, salt och peppar och pensla kycklingen med blandningen. Lägg kycklingdelarna på rotsakerna. Stek mitt i ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att kycklingen är ordentligt stekt.
  3. Blanda ingredienserna till senapskrämen och låt den mogna i kylen.
  4. Servera med ett gott bröd.