Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med rödbetspesto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner

  • cirka 1 1/4 kg kycklingfilé

  • 8 dl vatten

  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 
3 lagerblad

  • 4 vitlöksklyftor

  • 10 svartpepparkorn


Rödbetspesto:


  • 200 g kokta, kalla rödbetor

  • 50 g valnötter

  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 
2 dl finriven prästost

  • 1 msk pressad citron

  • 1 1/4 dl rapsolja

  • flingsalt

  • nymald peppar


Vid servering:


  • pumpakärnor
  • 
färska örter


Så här gör du

  1. Putsa kycklingfiléerna. Koka upp buljongen med lagerblad, hela vitlöksklyftor och pepparkorn i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och sjud sakta under lock cirka 20 minuter.

  2. Låt kycklingen kallna i buljongen. Förvara kycklingen i buljongen i kylen fram till servering.

  3. Pesto: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  4. Vid servering: Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Krydda med salt och peppar. Bred över peston och låt marinera någon timme före servering. Strö över pumpakärnor och örter.