Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med risnudelsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 250 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk olja

Nudelsallad

  • 100 g risnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis ljus soja
  • 1/2 msk mirin
  • 1 msk sweet chilisås 1 morot
  • 100 g sockerärtor
  • 1 salladslök
  • 1/2 mango
  • 1/2 lime, saften av

Limesås

  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 lime, saften av
  • 1 tsk flytande honung salt och vitpeppar

Topping

  • 2 msk hackad färsk gräslök rivet limeskal

Så här gör du

  1. Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål och blanda ner ingefära, sweet chilisås, ketjap manis, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
  2. Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
  3. Rör ihop sesamolja, ketjap manis, soja, mirin och sweet chilisås och blanda med nudlarna. Skala moroten. Strimla morot, sockerärtor och salladslök. Skala mangon och skär i bitar. Vänd ner allt i salladen.
  4. Hetta upp en stekpanna eller en wok med oljan. Stek kycklingen några minuter. Lägg i nudelsalladen och låt allt bli varmt. Tillsätt limesaften och toppa med koriander och gräslök.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till limesåsen i en skål och toppa med rivet limeskal.