Kyckling med örtpesto och bönsallad

Carin Pålsson
Ingredienser
4 portioner
- 4 kycklingfilèer
- salt
- peppar
Örtpesto:
- 1 msk basilika
- 1 msk bladpersilja
- 1/2 dl pinjenötter
- 4 msk riven parmesanost
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl kallpressad rapsolja
Bönsallad:
- 350 g blandade bönor, från burk
- 1/2 rödlök
- cocktailtomater
- 1 vitlöksklyfta
- kallpressad rapsolja
- salt
- peppar
Så här gör du
- 1 Stek eller grilla kycklingfilerna. Salta och peppra. Låt kycklingen svalna och skär den i skivor.
- Pesto: Mixa örter, pinjenötter, parmesanost, vitlök och olivolja.
- Bönsallad: Lägg bönorna i ett durkslag och skölj med vatten.
- Lägg bönorna i en skål. Hacka rödlöken fint och blanda ner i skålen. Dela tomaterna och vänd ner. Riv vitlöken och blanda tillsammans med olja, salt och peppar.
- Ringla dressingen över bönorna och låt dra innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept