Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med örtpesto och bönsallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfilèer

  • salt

  • peppar


Örtpesto:


  • 1 msk basilika

  • 1 msk bladpersilja

  • 1/2 dl pinjenötter

  • 4 msk riven parmesanost

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl kallpressad rapsolja


Bönsallad:


  • 350 g blandade bönor, från burk

  • 1/2 rödlök

  • cocktailtomater

  • 1 vitlöksklyfta
  • 
kallpressad rapsolja

  • salt

  • peppar

Så här gör du

  1. 
1 Stek eller grilla kycklingfilerna. Salta och peppra. Låt kycklingen svalna och skär den i skivor.

  2. Pesto: Mixa örter, pinjenötter, parmesanost, vitlök och olivolja.

  3. Bönsallad: Lägg bönorna i ett durkslag och skölj med vatten.

  4. Lägg bönorna i en skål. Hacka rödlöken fint och blanda ner i skålen. Dela tomaterna och vänd ner. Riv vitlöken och blanda tillsammans med olja, salt och peppar.

  5. Ringla dressingen över bönorna och låt dra innan servering. Smaka av med salt och peppar.