Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med mango & serranoskinka i ugn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1,4 kg kycklingfilé
  • 250 g serranoskinka
  • 2 st rödlökar
  • 500 g tärnad mango (använd gärna fryst mango men låt den i så fall tina innan)

Sojamarinad:

  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 st limefrukter, finrivet skal och pressad saft
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 4 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Till garnering:

  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Vira in varje i serranoskinka. Lägg dem i två smorda, ugnsfasta formar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fördela rödlök och mango ovanpå kycklingen.
  2. Blanda soja, honung, limeskal, pressad lime, pressad vitlök, dijonsenap, salt och peppar till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och stek i ugn i 225 grader i 20–25 minuter.
  3. Garnera med färsk koriander.