Kyckling med krämig bönotto

Foto: Lönneberga
Ingredienser
4 portioner
- 1 förpackning kycklinglårfilé à 630 g
- 2 schalottenlökar
- 800 g stora vita bönor
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 2 dl crème fraiche
- 1 kruka körvel
- 1 kruka persilja
- 10 körsbärstomater
- salt och peppar
- olivolja
Så här gör du
- Kyckling: salta och peppra kycklingen runt om. Stek i en het stekpanna till fin färg och laga klart i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 72 grader.
- Bönotto: hacka schalottenlöken fint, hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken mjuk - men den ska inte ta färg. Låt de vita bönorna rinna av ordentligt i ett durkslag, och tillsätt dem till löken tillsammans med kycklingfond, vinäger och crème fraiche. Låt sjuda i någon minut. Dela tomaterna i kvartar och lägg i. Hacka örterna fint och vänd ner dem i slutet, men spara lite till garnering.
- Servering: i en lite djupare tallrik med bönorna i botten och fint skuren kyckling ovanpå.

Du kanske även gillar
Populära recept