Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med kapris och oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor majskyckling, cirka 1,5 kg (eller kycklingdelar)
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal av en citron
  • olivolja till stekning
  • flingsalt
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 3 sardellfiléer
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Stycka kycklingen i 8 delar.
  2. Stöt rosmarin, vitlök och peppar i en mortel. Tillsätt 2 msk olivolja och citronskal. Gnid in kycklingen med kryddblandningen och låt marinera i minst 2 timmar i kylen.
  3. Bryn kycklingen runtom i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta och krydda med salt.
  4. Häll på vin, tomatkross, tomatpuré och socker. Koka på svag värme under lock i 25 minuter.
  5. Hacka sardellerna. Blanda ner sardeller, oliver och kapris i grytan. Fortsätt koka grytan utan lock tills såsen tjocknar, i cirka 10 minuter. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.