Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med honungsglaze

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Grillad kyckling

  • 1 kyckling, stor gårdskyckling
  • 2 msk raps- eller olivolja

Golden rub

  • 4 msk salt
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk hackad, torkad vitlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk strösocker

Honey glaze

  • ½ tsk svartpeppar, malen
  • 4 msk flytande honung
  • 3 msk majsolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½–1 jalapeño, finhackad

Pico de gallo

  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 röda chili, spansk peppar
  • 1 tsk hackad ancho (torkad chili) eller chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ paprika
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, saften

Guacamole

  • 2 avokador
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 tomat
  • 1 salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • 2 msk hackad koriander eller bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar, malen

Black beans

  • 1 rödlök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, spansk peppar
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 400 g kokta, svarta bönor
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • persilja eller koriander, hackad

Tillbehör

  • 1 påse nachos
  • grillad avokado
  • grillad lime
  • 1 tsk honung

Så här gör du

  1. Golden rub: blanda alla ingredienser till rubben
  2. Honey glaze: Blanda alla ingredienser och koka upp, dra av från värmen och låt svalna (kan förvaras i kylen och tas fram några timmar innan användning).
  3. Grillad kyckling: Gnid in rubben i kycklingen och låt den stå i 20 minuter.
  4. Droppa över olja. Grilla över indirekt värme, grillen ska hålla cirka 115–120 grader. Grilla i cirka 3 ½ timme tills kycklingen har en innertemperatur på cirka 75 grader. Om du vill ha ett krispigare skinn kan du dela kycklingen på mitten och grilla med skinnsidan på direkt värme tills kycklingen fått fin färg.
  5. Pensla på glazen på kycklingen. Grilla i ett par minuter och pensla på ytterligare en gång. Håll koll på kycklingen så att inte glazen bränns fast. Om det blir glaze över servera den i en skål bredvid.
  6. Pico de gallo: Dela tomaterna i klyftor och kärna ur. Skär tomatfiléerna i små bitar och lägg i en skål. Skala och hacka löken, anchon, vitlöken, paprikan och koriandern. Lägg allt i skålen och blanda med olivolja och limesaft.
  7. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda ner den hackade rödlöken. Skär tomaten i fyra klyftor. Kärna ur klyftorna och skär dem i små tärningar.
  8. Strimla salladslöken och hacka vitlöken fint.
  9. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  10. Black beans: Skala och hacka rödlöken, vitlöken och chilin. Fräs allt i oljan och lägg i bönorna mot slutet. Salta och peppra. Strö över hackad persilja eller koriander.
  11. Servering: Dela avokadon på mitten och pensla med olja på snittytan och lägg på grillen. Pensla limen med honung och grilla hastigt. Servera med kyckling, tomatröra, guacamole, black beans och nachos.