Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med gröna oliver

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar färsk oregano
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 kanelstång
  • olja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl gröna oliver med citron

Så här gör du

  1. Stycka kycklingen (spara vingar och skrov till buljong vid ett senare tillfälle)
  2. Skala och finhacka löken. Tärna bacon och fräs allt mjukt i olja i en stor gryta.
  3. Hacka oregano och rosmarin fint. (Repa av bladen om kvistarna är grova.)
  4. Rör ner vinet i grytan och koka någon minut. Tillsätt tomater, fond och kryddor. Låt småkoka.
  5. Stek kycklingdelarna med skinnsidan nedåt i en stekpanna tills skinnet är gyllenbrunt. Lägg över i tomatgrytan. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och häll skyn i grytan.
  6. Koka alltsammans ca 25 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. Toppa med oliverna.
  7. Servera grytan med ugnsrostad potatis.