Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med grillad sallad och romescosås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ,2 kg kyckling klubbor

FOR THE ROMESCO SAUCE

  • 50 g rostade mandlar
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 6 vitlöksklyftor
  • 6 msk olivoilja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rökt paprika pulver
  • 1 skiva vitt gammalt bröd, rivet i bitar
  • 1 ⁄2 röd lök
  • 1 stor tomat
  • 90 g rostade inlagda paprikor
  • 1 persilja

SALLAD

  • 2 romasalladshuvuden, delade
  • 4 stora färsklökar, delade

Så här gör du

  1. Med: Donal Skehan
  2. Förbered romescosås genom att placera alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills de är en fin sås eller röra. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  3. Blanda ner ca 2 msk av såsen tillsammans med kycklingen, blanda väl och låt vila tills de ska grillas.
  4. Blanda sallad och lök med lite olja, salt och peppar.
  5. Grilla sedan kycklingen tills den är genomkokt, ca 15 minuter. Grilla även lök och sallad tills den mjuknar. Servera kyckling och sallad på en tallrik och ringla romescosås över kycklingen.