Kyckling med getostgratinerade polkabetor

Foto: Mitt Kök
Ingredienser
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 3 lätt krossade vitlöksklyftor
- 1 + 3 msk olivolja
- 2 msk smör
- 1 st citron
- 1 kg polkabetor (eller gulbetor)
- 1 msk torkad timjan
- 200 gr chevreost
- 2 msk honung
- 1 dl valnötter
- 30 gr mangold
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C. Skala betorna och klyfta i kvartar. Spara en polkabeta som skivas tunt, gärna på mandolin. Lägg den skivade betan åt sidan. Ringla 3 msk olivolja på en plåt och vänd runt de klyftade betorna. Strö på timjan, salta och peppra. Baka i ugnen totalt 30 minuter. Smula över chevre samt valnötter och ringla honung över efter halva tiden.
- Bryn kycklingfilén i smör och 1 msk olivolja tillsammans lätt krossade vitlöksklyftor och en delad citron. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten. Låt gå i ugnen tillsammans med betorna till kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Detta tar 10-15 minuter, beroende på hur länge du stekt kycklingen innan.
- Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold.

Du kanske även gillar
Populära recept