Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med getostgratinerade polkabetor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 lätt krossade vitlöksklyftor
  • 1 + 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 st citron
  • 1 kg polkabetor (eller gulbetor)
  • 1 msk torkad timjan
  • 200 gr chevreost
  • 2 msk honung
  • 1 dl valnötter
  • 30 gr mangold

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skala betorna och klyfta i kvartar. Spara en polkabeta som skivas tunt, gärna på mandolin. Lägg den skivade betan åt sidan. Ringla 3 msk olivolja på en plåt och vänd runt de klyftade betorna. Strö på timjan, salta och peppra. Baka i ugnen totalt 30 minuter. Smula över chevre samt valnötter och ringla honung över efter halva tiden.
  2. Bryn kycklingfilén i smör och 1 msk olivolja tillsammans lätt krossade vitlöksklyftor och en delad citron. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronsaften och koka ur eventuell smak från stekpannan med lite vatten. Låt gå i ugnen tillsammans med betorna till kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Detta tar 10-15 minuter, beroende på hur länge du stekt kycklingen innan.
  3. Servera kycklingen med de ugnsrostade betorna och dekorera med de råskivade polkabetorna samt mangold.