Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling med äpple, rosmarin och rotsaker

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Tommys goda rätt med härliga kryddor och smaker.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 4 svenska höstäpplen
  • 1 rosmarin
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 3 calvadosd
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 msk smör

Rostade rotsaker

  • 2 rödlökar
  • 4 morötter
  • 4 gulbetor
  • 1 ⁄2 rotselleri
  • 4 kvistar timjan
  • salt & svartpeppar olivolja

Så här gör du

  1. Stycka kycklingen i fyra delar och
  2. bryn delarna i smör. Häll på vin, fond och grädde och sänk värmen till halv
  3. effekt.
  4. Koka tills kycklingen är klar. Lättast är att ha en termometer och då ska temperaturen vara minst 72 grader.
  5. Stek klyftade äpplen i salt, peppar, socker och lite smör. Häll på calvados och tänd på. Lägg i rosmarin och koka tills nästan ingen vätska återstår. Lägg äpplena över kycklingen.
  6. rosta rotsakerna på 200 grader i 30 minuter och servera till kycklingen.