Logga in här

Grillad kyckling med citron och mangosalsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 143 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl glaze, se recept nedan
  • 2 ekologiska citroner

Glaze

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chipotlepasta
  • svartpeppar

Mangosalsa

  • 2 pkt fryst mango i bitar
  • 1 avokado
  • 3 salladslökar
  • 1/2- 1 röd chilipeppar
  • 1 lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 1 koriander

Så här gör du

  1. Glaze: Hacka vitlök och chilipeppar fint och lägg den i en kastrull med resten av ingredienserna. Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter. Häll upp glazen på en burk.
  2. Mangosalsa: Skär avokadon i bitar, skiva salladslöken tunt och hacka chilin fint. Lägg i en bunke tillsammans med mangobitarna. Blanda i saften av en lime, sesamolja, råsocker och fisksås. Ställ svalt. Vid servering, blanda i hackad koriander.
  3. Pensla kycklingen med glazen på båda sidor och grilla tills de är genomstekta. Pensla även några gånger under tiden med glazen.
  4. Dela citronen och grilla en stund på grillen. Servera den grillade kycklingen med grillad citron och mangosalsa.