Kyckling i ugn, rödkålsallad med fetaost och valnötter, rödbetor och majonnässås

Jenny Sjöberg
Ingredienser
4 portion
Kyckling
- 4 st kyckling Filè
- 4 msk smör
- 2 msk kokosolja/rapsolja
- Örtsalt
- Svartpeppar
- 1 st Vitlöksklyfta skivad
- 3 msk Fryst basilika
Rödkålsallad
- 1/4 st rödkålshuvud strimlad
- 1/2 st Röd lök skivad
- 100 g Fetaost tärnad
- 16 st valnötskärnor
- Ca 1 msk Olivolja kallpressad
- Svartpeppar
- Ca 0,5 msk Vitvinsvinäger
- Ev. Örtsalt
Rödbetor
- 8 st Rödbetor med skal
- Vatten
- Ev. Salt
Så här gör du
- Kycklingen: Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över basilikan. Ringla över oljan och klicka över smöret. Skiva vitlöken och lägg på plåten. Stek i ugn 225°C 15-20 min eller tills kycklingen är klar utan rosa inslag i köttsaften.
- Rödkålsalladen: Blanda rödkål, röd lök, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en skål. Blanda runt och krama kplen med händerna. Låt stå kallt minst 30 min. Lägg på fetaost och valnötter vid servering.
- Rödbetorna: Koka rödbetorna mjuka i lätt saltat vatten ca 25 min. Tips! Skala under kallt vatten och servera.

Du kanske även gillar
Populära recept