Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i ugn, rödkålsallad med fetaost och valnötter, rödbetor och majonnässås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Kyckling

  • 4 st kyckling Filè
  • 4 msk smör
  • 2 msk kokosolja/rapsolja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1 st Vitlöksklyfta skivad
  • 3 msk Fryst basilika

Rödkålsallad

  • 1/4 st rödkålshuvud strimlad
  • 1/2 st Röd lök skivad
  • 100 g Fetaost tärnad
  • 16 st valnötskärnor
  • Ca 1 msk Olivolja kallpressad
  • Svartpeppar
  • Ca 0,5 msk Vitvinsvinäger
  • Ev. Örtsalt

Rödbetor

  • 8 st Rödbetor med skal
  • Vatten
  • Ev. Salt

Så här gör du

  1. Kycklingen: Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över basilikan. Ringla över oljan och klicka över smöret. Skiva vitlöken och lägg på plåten. Stek i ugn 225°C 15-20 min eller tills kycklingen är klar utan rosa inslag i köttsaften.
  2. Rödkålsalladen: Blanda rödkål, röd lök, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en skål. Blanda runt och krama kplen med händerna. Låt stå kallt minst 30 min. Lägg på fetaost och valnötter vid servering.
  3. Rödbetorna: Koka rödbetorna mjuka i lätt saltat vatten ca 25 min. Tips! Skala under kallt vatten och servera.