Logga in här

Kyckling i ugn med citron & oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 kilo potatis
  • 1 citron
  • 1 burk örtkryddade oliver, gärna blandade färger (160 g)
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 400 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • salt, nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Putsa kycklingen och lägg den på potatisen.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor och lägg den på kycklingen. Låt oliverna rinna av men spara 2 msk av oljan. Ringla oljan över potatis och kyckling.
  3. Strö över oliver och rosmarin. Krydda med 1 1⁄2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen cirka 25 minuter, tills kycklingens innertemperatur är 70 grader och potatisen är mjuk.
  4. Lägg tomaterna på kycklingen när cirka 10 minuter återstår av tillagningstiden. Servera kycklingen med potatis, oliver och citron.