Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i Pepparsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 65 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st broccolistånd
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 tsk flytande margarin
  • 3 st hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 msk majsena majsstärkelse
  • 4 tsk rosèpeppar
  • 600 g potatis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar (eller önskat krydda), och stek dem på hög värma och ca 2½ minut på varje sida. Lägg sedan dessa i en ugnsfast form och sätt i ugnen. När dem har en inre temperatur på 73 grader är dem klara (tar ca 15 minuter)
  3. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprikan, krydda med lite salt och peppar. Stek i 3-4 minuter.
  4. Häll på vatten och buljongtärningarna och låt det småputtra på svag värme i 5-6 minuter.
  5. Tillsätt grädde, redning och rose`peppar. Låt puttra i 3 minuter och häll sen allt över kycklingen som står i ugnen. När kyckling klar ta ut ut ugna och servera med kokt potatis och sallad