Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i grön currysås – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 1/2 dl vatten
  • 150 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 50 g grön currypasta
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krämig kokosmjölk
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk rivet palmsocker eller rörsocker
  • 3 kaffir limeblad
  • 6-8 blad söt thaibasilika
  • 1/2 röd spansk peppar

Servera med

  • kokt jasminris

Så här gör du

  1. Skär kycklingköttet i tunna skivor tvärs över köttfibrerna.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i köttet. Koka upp och sjud tre minuter. Sila av vattnet.
  3. Ta bort stjälkarna från auberginerna. Koka upp vatten, 1 tsk olja och vinäger i en kastrull och koka auberginerna tre minuter. Lyft upp dem ur vattnet och lägg i kallt vatten för att kallna. Låt rinna av. Dela dem i fyra delar.
  4. Fräs grön currypasta i en gryta med 2 msk rapsolja på medelvärme, två minuter. Tillsätt kokosmjölk, lite i taget. Därefter kycklingkött och aubergine och låt grytan bli het.
  5. Krydda och smaka av med fisksås, palmsocker, kaffir limeblad, söt thaibasilika och skivad röd, spansk peppar. Servera med jasminris.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.