Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i grön currysås – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 1/2 dl vatten
  • 150 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk vinäger
  • 50 g grön currypasta
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krämig kokosmjölk
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk rivet palmsocker eller rörsocker
  • 3 kaffir limeblad
  • 6-8 blad söt thaibasilika
  • 1/2 röd spansk peppar

Servera med

  • kokt jasminris

Så här gör du

  1. Skär kycklingköttet i tunna skivor tvärs över köttfibrerna.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i köttet. Koka upp och sjud tre minuter. Sila av vattnet.
  3. Ta bort stjälkarna från auberginerna. Koka upp vatten, 1 tsk olja och vinäger i en kastrull och koka auberginerna tre minuter. Lyft upp dem ur vattnet och lägg i kallt vatten för att kallna. Låt rinna av. Dela dem i fyra delar.
  4. Fräs grön currypasta i en gryta med 2 msk rapsolja på medelvärme, två minuter. Tillsätt kokosmjölk, lite i taget. Därefter kycklingkött och aubergine och låt grytan bli het.
  5. Krydda och smaka av med fisksås, palmsocker, kaffir limeblad, söt thaibasilika och skivad röd, spansk peppar. Servera med jasminris.