Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling i grön curry


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 8-10 kycklingbröstfiléer

  • 4 msk grön currypasta

  • 2 msk olivolja

  • 4 dl kokosmjölk, en burk
  • 
salt

  • Tillbehör:

  • nykokt ris

  • 1 strimlad röd paprika

  • 2 msk finhackade jordnötter eller cashewnötter

  • 1/2 grovhackad koriander


Så här gör du

  1. Rör ut currypastan i en skål, lägg i kycklingbrösten och vänd runt dem så de blir täckta av currypasta. Låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.

  2. Hetta upp olja i en panna med höga kanter och stek kycklingbitarna runtom cirka 4 minuter.
  3. 
Häll på kokosmjölken, koka upp och sjud i cirka 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt.
  4. 
Blanda riset med paprikan, strö nötter och koriander över kycklingen och servera med riset.