Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling cordon bleu med spenat- och vitlöksmos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 gr tunnskivade kycklingfiléer
  • 100 gr rökt skinka
  • 200 gr vällagrad ost
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 ,5 dl mjölk
  • 50 gr smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 65 gr färsk spenat
  • Salt och vitpeppar
  • Neutral olja att steka i

Till servering

  • 250 gr sockerärtor
  • 1 citron i klyftor

Så här gör du

  1. Börja med potatisen. Skala, skär i mindre bitar och koka i 15 minuter.
  2. Medan potatisen kokar, banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt. Bred på dijonsenap på varje skiva, fyll sedan med skinka och ost. Vik dubbla.
  3. På tre olika tallrikar lägg vetemjöl, ägg som vispas upp lite lätt samt ströbröd. Vänd den fyllda kycklingen först i mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
  4. Häll av potatisen, låt ånga av och häll mjölk i botten på kastrullen. Låt mjölken bli varm. Krossa potatisen med en stilla elvisp och vispa sedan ihop potatis och mjölk till det är fluffigt. Ha gärna locket på så skvätter det inte. Rör till sist ner smör, riven vitlök och spenat. Rör om väl och smaka av med salt och vitpeppar
  5. Stek den panerade kycklingen i olja till gyllene på båda sidor. Låt rinna av väl på trippel hushållspapper.
  6. Förväll sockerärtor i 1 minut och servera tillsammans med din frasiga kyckling cordon bleu och vitlöksdoftande spenatpotatismos. En citronklyfta till är gott!