Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling cordon bleu med mos och ärtsallad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 lagrad ost, till exempel präst eller västerbotten
  • 8 rökt skinka
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 dl panko eller ströbröd
  • 150 g haricot verts
  • 2 dl frysta ärter
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 rucola (à 80 g)
  • smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt & nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och koka pota- tisen mjuk i saltat vatten. Mosa med ballongvisp och vispa in mjölk och 3 msk smör till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ett snitt i sidan av kycklingfilén och veckla ut filén så att den ligger platt på en skärbräda.
  4. Bre på senap och lägg på ost och skinka. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vik ihop och fäst med tandpetare så att filén håller ihop.
  5. Doppa filéerna i uppvispat ägg och panera i panko.
  6. Stek gyllene och krispiga runtom i smör. Lägg på en plåt och låt steka klart i mitten av ugnen cirka 15 minuter. (Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i köttet och se om saften är klar och genomskinlig).
  7. Sänk ned haricots verts i kokande saltat vatten cirka 4 minuter. Tillsätt ärterna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av och blanda med finhackad rödlök, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 msk olivolja. Salta och peppra. Blanda i rucola vid servering.
  8. Servera kycklingen med mos och ärtsallad.