Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling- & broccolibollar med limeyoghurt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g broccoli
  • ½ -1 röd spansk chilifrukt
  • 1 liten gul lök
  • 200 g halloumi
  • 750 g kycklingfärs
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • panko
  • rapsolja

Quinoasallad:

  • 2 dl vit quinoa
  • 4 dl kycklingbuljong av tärning
  • 100 g sockerärter
  • 150 g salladsmix
  • 1 gurka
  • 1-2 knippor rädisor

Limeyoghurt:

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 lime, rivet skal
  • 1 msk honung
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Lägg bitar av broccoli, urkärnad chili, skalad, delad lök och halloumi i bitar, i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kycklingfärs, majsstärkelse, ägg, salt och peppar och kör till en jämn smet.
  2. Forma färsen till bollar och rulla dem i panko. Lägg dem på en bricka med smörpapper. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med olja, cirka 5 minuter. Håll dem varma i ugnen.
  3. Koka sköljd quinoa i kycklingbuljong enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Blanda med strimlade sockerärter, skivad gurka och rädisor och fina blad av salladsmix. Lägg i serveringsskålar. Toppa med kyckling- och broccolibollarna och servera med limeyoghurt.
  4. Limeyoghurt: Blanda yoghurt med rivet limeskal och honung. Smaka av med salt och peppar.