Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling, allt i ett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 900 g potatis, gärna amadine
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • 1-2 msk chiliflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g machésallad
  • 100 g rucolasallad

HET SWEET CHILISÅS

  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 3-4 msk sweet chilisås
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • salt och peppar

MARINERAD RÖDLÖK

  • 1 rödlök
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • lite salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor, behåll gärna skalet på. Skala och krossa vitlöken. Hacka chilin fint.
  3. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja i långpannan och fördela vitlök och chili.
  4. Lägg i potatisen och krydda med chiliflingor, salt och peppar. Vänd runt potatisen.
  5. Sätt plåten mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Bryn kycklingfileérna ett par minuter på varje sida i en het stekpanna, salta och peppra.
  7. Lägg kycklingfiléerna ovanpå potatisen, samt fördela tomaterna i långpannan. Strö över lite chilifingor.
  8. Ställ återigen in plåten i mitten av ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingen.
  9. Ta ut plåten och lägg allt över en bädd av mache- & rucolasallad.
  10. Blanda crème fraiche och sweet chilisås. Smaka av med chiliflingor, salt och peppar.
  11. Skala och skär rödlöken, lägg den i en skål.
  12. Blanda övriga ingredienser och häll över löken. Låt marineras i cirka 1/2 timme eller tills servering.