Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling­burgare med bacontsatsiki

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg


En tsatsiki med lite salt, knaperstekt bacon och senap passar perfekt till kycklingburgaren.


Ingredienser

4 portioner

  • 350-400 g kycklingfärs
  • 
1 dl hackad gräslök

  • 1 litet ägg

  • 3/4 tsk salt

  • 1 krm nymald peppar
  • 
Bacontsatsiki:

  • 4 bacon

  • 2 dl grekisk yoghurt

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 tsk dijonsenap

  • 2 msk hackad gräslök

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Till servering:

  • 4 äpple

  • sallad

  • bröd, gärna grillat danskt rågbröd


Så här gör du

  1. Arbeta ihop färs, gräslök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare.

  2. Grilla äppelskivorna över glöd.

  3. Grilla burgarna över glöd, cirka 5 minuter på varje sida. Det är viktigt att de är ­genomstekta.

  4. Strimla och knaperstekt baconet till bacon­tsatsikin, låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienser utom baconet. Vänd ner bacon vid servering.

  5. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med äpple och bacontsatsiki.