Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kuvertbröd – recept toppat med ost

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken

  • 25 g jäst

  • 3 1/2 dl filmjölk

  • 1 msk ljus sirap

  • 3/4 dl rapsolja

  • 9 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1/2 tsk salt

  • Pensling:

  • 2 msk rapsolja

  • 1 ägg

  • 1 dl riven ost

  • 2 msk hackade valnötter


Så här gör du

  1. Smula jästen i en skål. Värm filmjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt sirap, olja och mjöl blandat med bikarbonat och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa täckt med plastfolie i 1 timme.
  3. 
Ta upp på mjölat bakbord, kavla ut till en platta, 50 x 40 centimeter. Pensla med olja, skär i 5 centimeter breda remsor.

  4. Lägg 5 remsor ovanpå varandra och skär varje hög i 8 fyrkanter. Ställ dem på högkant i muffinsformar som står i muffinsbleck.

  5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och hackade nötter. Grädda i 225 grader, 15 minuter.