Logga in här

Kuvertbröd med sirap och kummin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

30 stycken
  • 550 g vatten
  • 550 g vetemjöl
  • 400 g rågmjöl
  • 3 msk kummin, krossad
  • 18 g färsk jäst
  • 100 g mörk brödsirap, eller malt
  • 18 g salt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom salt och knåda i maskin under 15 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 3 minuter. Låt jäsa i 40 minuter.
  2. Stjälp upp degen på ett mjöl-at bord, knåda inte utan dela i fyra bitar. Rulla ut varje bit till cirka 2 centimeter tjocka stavar, klibbar degen så mjöla med grahamsmjöl.
  3. Mjöla de utrullade stavarna med rikligt med grahamsmjöl och skär sedan stavarna i 12 centimeter bitar.
  4. Tvinna och vik ihop varje bit till små bröd eller rulla till bollar och placera i väl smord muffinsplåt. Låt på nytt jäsa i 40 minuter eller till dubbla storleken.
  5. Sätt ugnen på 260 grader och sätt en långpanna på nedersta falsen. Sätt in brödet när ugnen är varm och häll försiktigt 1/2 dl vatten i plåten underst.
  6. Kasta in ytterligare en 1/2 dl vatten under de närmaste 5 minuterna och sänk därefter till 200 grader och baka i ytterligare 20 minuter.