Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kuvertbröd i muffinsplåt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 
50 g jäst
  • 
100 g smör
  • 
1 msk strösocker
  • 
2 krm salt
  • 
1 ägg
  • 
1 dl mjölk

Till pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 
blå och vita vallmofrön

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, smulad jäst, skivat smör, socker och salt i en bunke.
 Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner det. Bearbeta till en jämn deg med elvispens degkrokar eller i matberedare med plastkniven monterad. Låt degen vila, cirka 10 minuter.
  2. Smörj formarna i en muffinsplåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en kvadrat, cirka 32x50 cm. Tryck ut 72 rundlar med ett mått, 4 cm i diameter. Pensla eller spraya rundlarna med vatten. Lägg dem sex och sex i en rad, lite omlott. Rulla samman till rosor. Lägg dem i den smorda muffinsplåten. Täck över med ett fuktigt smörpapper och plasta. Ställ plåten i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort smörpapper och plast. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur. Pensla rosorna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Låt kuvertbröden svalna på bakgaller.