Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddrullad carpaccio med marinerade grönsaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner

  • 400 g oxfilé, mittbiten
  • 
olivolja

  • 2 msk engelsk senap (alt dijonsenap)

  • 2 matskedar fänkålsfrön
  • 
2 msk korianderfrön

  • 2 msk hel svartpeppar

  • parmesanost

  • 1/2 mâchesallad
  • 
Marinerade grönsaker:

  • 1 burk (cirka 300 g) marinerade kronärt­­­s­kockor, halverade

  • 300 g cocktailtomater, halverade
  • 
balsamvinäger

  • olivolja

  • sesamolja

  • plast- och aluminiumfolie, att slå in köttet i


Så här gör du

  1. Trimma köttet så du får en jämn och fin bit. Överblivet kött kan sparas som biff. Mortlafänkålsfrön, korianderfrön och svartpeppar. Sprid ut kryddorna på ett fat.

  2. Hetta upp ett tunt lager olivolja i en stekpanna. Köttet ska bara få en brynt yta, inte tillagas. Vänd köttet långsamt i den heta pannan tills det är brynt runt om.

  3. Lyft upp det heta köttet på en tallrik och pensla det runt om med senap. Snåla inte!

  4. Rulla köttet i kryddblandningen och se till att köttet blir ordentligt täckt av kryddorna.

  5. Rulla in köttet hårt i plastfolie och vrid runt ändarna och slå en knut i varje ände. Rulla in plastpaketet i folie och lägg i kylskåpet. Låt köttet helst vila över natt.
  6. 
Ta bort folien runt köttet men låt plastfilmen sitta kvar. Skär en 1 centimetertjock skiva, ta bort plasten, lägg skivan mellan 2 frysplastpåsar och banka ut köttet riktigt tunt med en brödkavel.

  7. Fördela kronärtskockshjärtan, tomathalvor och mâcheblad på ett fat. Krydda med salt och peppar. Ringla över lite balsamvinäger och lite sesamolja och hyvla över parmesan. Låt stå 20 minuter.