Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddrubbad fläskkarré med potatissallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En köttbit på grillen, och potatissallad på färskpotatis – blir det mer somrigt än så?

Ingredienser

4 portioner
  • 4 benfri fläskkarré, 1 ½ centimeter tjocka

Rub:

  • 2 tsk havssalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk gult senapsfrö
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan

Potatissallad:

  • 1 kg färskpotatis
  • 8 salladslökar
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 30 g rucola

Dressing:

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 ½ tsk grov dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt, svartpeppar

Till servering:

  • timjan
  • tomater

Så här gör du

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Låt de ånga av. Dela dem om de är stora.
  2. Blanda samman olja, vinäger, senap och hackad kapris till en dressing i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i potatisen och vänd runt dressingen. Så långt kan du förbereda. Tillsätt skivade salladslökar, rucola och oliver strax före serveringen.
  3. Rumstemperera köttet. Blanda ingredienserna till rubben och mixa dem. Gnid in köttskivorna i rub och grilla dem, 3–4 minuter per sida. Servera med potatissallad och tomater. Garnera med timjan.