Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddrub med kaffe glaze/marinad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Kryddrub

  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 1/2 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 tsk senapspulver
  • 1 1/2 tsk sellerisalt finns i kryddbutiker
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2-1 tsk malen svart peppar från kvarn
  • 1 tsk salt eller mer. Jag saltar hellre på/i maten
  • 1 krm cayennepeppar eller mer

Kaffe glaze/marinad

  • 1 dl vit sirap
  • 1 dl kokt kaffe, kallt eller varmt spelar ingen roll
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 krm salt eller mer

Så här gör du

  1. Blanda samman alla kryddor till rubben i en mortel och mortla. Häll upp i glasburk med lock. Vill man ha mer hetta i kryddan så tillför mer cayennepeppar, svartpeppar . Salt är jag återhållsam med så det krävs mer av det på/i maten.
  2. Häll alla ingredienser till glazen/marinad i en gryta och Koka ihop på hög värme ex 9:an av 12 rör runt någon gång då och då. Låt det koka i ca 10 - 13 min. Glazen/marinad ska vara rinnande med en simmig konsistens, vill man ha den tjockare så kan man koka den lite längre men se upp så att den inte blir för tjock. Då blir det svårt att pensla den på köttet. Häll upp på flaska eller i burk. Förvara i kyl
  3. Rub- klappa in köttet med rubben. Glaze- pensla på köttet flera gånger under grillning Marinad- Låt köttet dra någon timme med kryddblandningen.