Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Älgfärsköttbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • 500 g älgfärs
  • 1 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk nymalen kryddpeppar
  • 2 krm socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd och grädde och låt stå i 5 minuter. Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Blanda med grädden färs, kryddor och socker. Arbeta ordentligt till en slät smet.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar och provstek en liten bit för att kontrollera smakerna.
  4. Forma färsen till runda, små köttbullar. Det gör du enklast med våta händer.
  5. Stek köttbullarna i smör i cirka 5 minuter på mellanvärme.