Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddigt ris med cashewnötter och spenat

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 6 kryddnejlikor
  • 25 g smör
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g delade körsbärstomater
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl saltade cashewnötter

Så här gör du

  1. Stek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg.
  2. Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på.
  3. Tillsätt nötterna, vänd runt och servera.