Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddiga köttbullar med cous cous och limeyoghurt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-5 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 ⁄2 dl ströbröd
  • 1 ⁄2 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen fänkål
  • 1 tsk malen chilipulver
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • Några riv muskotnöt
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Cous cous

  • 2 dl cous cous
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Limeyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 lime, skal och saft
  • 1 tsk honung
  • Salt

Garnering

  • 1 ask klippt smörgåskrasse
  • 1/2 lime, nyrivet skal

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser rätt upp och ner. Låt stå ca 5-10 min och sätta sig.
  2. Rulla köttbullar och stek i lite för mycket smör.
  3. Cous cous: Lägg cous cous i en form. Slå på kallt vatten, oljorna och salta. Plasta och låt stå ca 15- 20 minuter. Servera.
  4. Limeyoghurt: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.