Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig paprikasoppa med rostade kikärtor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 8 dl vatten
  • 1 vegetarisk buljongtärning
  • 1 burk kikärtor, ca 300 g
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk finhackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skär även tomaterna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lök och vitlök i ett par minuter under omrörning.
  2. Tillsätt paprika och tomater och fräs i ytterligare en minut. Krydda med chiliflakes. Tillsätt vatten och buljong. Låt soppan koka upp och sjud under lock i ca 10 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  3. Häll av spadet från kikärtorna, skölj dem i ett durkslag med kallt vatten och låt kikärtorna rinna av ordentligt. Hetta upp en rejäl stekpanna och låt den bli varm. Tillsätt olja och kikärtor. Rosta i ett par minuter under omrörning och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Häll upp kikärtorna i en skål.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera soppan toppad med någon matsked crème fraiche, rostade kikärtor och hackad persilja.