Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig Morot- och Rabarbersallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 12 st ekologiska morötter
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Urtekram mald spiskummin
  • 2 krm Urtekram mald kardemumma
  • 1 tsk Urtekram torkad mald ingefära
  • 1 tsk Urtekram svartpeppar
  • 1/2 tsk Urtekram rörsocker
  • 1 st stjälk rabarber
  • 1 1/2 dl ekologisk olivolja
  • 1/2 dl ekologisk citronjuice
  • 1 knippe gräslök
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skrubba 10 morötter i kallt vatten. Torka och ”sota” på medelvärme i lite olivolja och salt. Sänk värmen och låt mo-rötterna gå klart (ca 5–10 min). Mixa kryddorna och blanda med sockret. Dela morötterna på längden och krydda med kryddmixen. Skala rabarbern och tärna i ½ cm stora tär-ningar. Blanda med olivolja och citronjuice. Längdskiva de sista morötterna tunt och lägg i is-vatten i 5 min så att de krispar till sig. Toppa med rå morot, lite mer olivolja och citronjuice samt gräslök.