Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig mjuk kaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8-10 portioner
  • 1 msk smör
  • ströbröd till formen
  • 115 g smör + 1 msk till stekning
  • 140 g squash/zucchini
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk garam masala
  • 160 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 2/3 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form på 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret på medelvärme tills det är brynt. Kan ta ca 5-8 minuter beroende på värmen. Sätt åt sidan och låt svalna.
  3. Riv och stek squashen i smör, tillsätt kanel, kardemumma och garam masala. Stek i några minuter tills den är mjuk och kryddorna fått svettas. Ställ åt sidan.
  4. Blanda de torra ingredienserna vetemjöl, bikarbonat och salt i en stor bunke.
  5. Vispa farinsocker och ägg pösigt. Blanda ner mjölk, squashblandning och det ljumma smöret.
  6. Blanda squashsmeten med de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen. Testa om kakan är färdig med en sticka. Gräddningstiden varierar med storlek och tjocklek på form. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.