Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig kycklingburgare med hummus

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kryddig och god burgare gjord på kyckling.

Ingredienser

4 st
  • 400 g kycklingfiléer
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk hel koriander
  • 1 tsk salt
  • 3 morötter, gärna i olika färger
  • 2 nävar mangoldsblad
  • 4 st franskbrödbullar
  • olivolja till morötter och stekning
  • 0 ,5 liter vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0 ,5 citron (saften)
  • 0 ,5 dl olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Ställ ugnen på maxtemperatur grill. Skala morötterna och strimla dem med en osthyvel.
  2. Koka upp vatten med vitvinsvinäger och salt och förväll morötterna tills de är mjuka men ändå har kvar sin spänst. Ta upp strimlorna, spola dem snabbt under kallvattenskranen, låt dem svalna och ringla över lite olivolja.
  3. Skölj av kikärterna i durkslag och mixa dem sedan med övriga ingredienser till hummus. Smaka av med salt.
  4. Stöt kryddorna i mortel med saltet och klappa in kycklingfiléerna med blandningen.
  5. Stek kycklingfiléerna i en grillpanna med en skvätt olivolja, cirka fem minuter på varje sida eller tills köttsaften är genomskinlig. Skär kycklingen i sneda skivor.
  6. Dela under tiden bröden, ringla över lite olivolja och rosta dem på galler högt upp i ugnen.
  7. Montera burgarna: mangold, kyckling, hummus och marinerade morötter. Strö över lite extra spiskummin om du vill.