Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig kyckling & färska korvar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • cirka 1 kg kycklingdelar
  • 8 små färska (råa) korvar

Marinad

  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk fisksås
  • 3-4 msk srirachasås (chilisås som du hittar i väl­sorterade livsmedelbutiker)
  • 1 tsk finriven färsk ingefära

BBQ-sås

  • 3 msk ljus sirap
  • 1 dl vinäger
  • 1 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/3 dl ljust muscovadosocker
  • 1/3 dl worcestersås
  • 2 msk olivolja

Picklad lök

  • 3 röda lökar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Till servering

  • salladsblad

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg sedan i kycklingen och vänd runt så allt blandas. Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp 2-3 timmar.
  2. Grilla kycklingen under lock på indirekt värme, tills temperaturen i kycklingbenen är 80 grader. Vänd då och då. Grilla korvarna.
  3. BBQ-sås: Blanda ingredienserna i en skål.
  4. Picklad lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda rödlök, vinäger och socker, till sockret har smält. Blanda i olivoljan. Smaka av med salt.
  5. Pensla den färdiga kycklingen med BBQ-sås och grilla i cirka 1/2 minut. Lägg upp kyckling och korv på ett fat. Pensla kycklingen med mer sås. Servera med sallad, picklad lök och mer sås.