Logga in här

Kryddig krusbärsmarmelad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 500 g gröna krusbär
  • 1/2 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1/2 vaniljstång
  • 500 g syltsocker

Så här gör du

  1. Skölj krusbären och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Koka upp och tillsätt stjärnanis, kanelstång och snittad vaniljstång. Koka på medelvärme tills bären kokat sönder, ca 15 minuter.
  2. Tillsätt syltsockret under omrörning och stormkoka 5 minuter. Ta grytan från plattan och skumma. Låt den stå 15 minuter innan marmeladen hälls upp i varma burkar och förslut med lock. Låt svalna och förvara marmeladen i kyl. Servera marmeladen till frasiga croissanter, skorpor eller rostat vitt bröd.