Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddig fläskfilé med kålrotspuré

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kålrot
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk malen ancho chilipulver
  • 1 tsk malen krydd-peppar
  • 1/2 tsk malen kanel
  • salt och peppar
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 150 g smör
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skala och skär kålroten i kuber och koka i vatten. Häll av vattnet och mixa kålroten med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Blanda chilipulver, kryddpeppar, kanel, salt och peppar. Klappa in fläskfilén med kryddblandningen.
  4. Bryn filén runtom i smör eller kokosfett. Lägg den sedan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader.
  5. Smält smöret och häll över det i en kanna. Lämna det vita proteinet som bildas i botten.
  6. Servera kålrotspurén tillsammans med salladsblad, skivor av fläskfilén och det skirade smöret.