Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka med mjölkchokladtopping

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Mjölkchoklad-chantilly

  • 500 g grädde (5 dl)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 apelsinzest

Choklad- & mandelkaka

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör – rumstemperatur
  • 165 g ägg (3 st)
  • 30 g äggula (2 st)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 4 g kanel
  • 2 g nejlika
  • 4 g kardemumma

Så här gör du

  1. Mjölkchoklad chantilly: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde tillsammans med apelsinzesten (rivet apelsinskal) och häll det över chokladen.
  2. Mixa så att den blir slät och fin och plasta skålen noggrant. Låt svalna helt i kylen minst 2-3 timmar innan du vispar upp det som vanlig grädde och spritsar den på toppen av den svala kakan.
  3. Choklad- och mandelkaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en rund form och lägg bakplåtspapper i botten.
  4. Blanda samman mandelmassan med lite i taget av smöret till en slät massa. Blanda sedan i ett ägg i taget och äggulorna. Sist blandar du i kakao och kryddorna.
  5. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Toppa med spritsad mjölkchoklad chantilly.
2 kommentarer om "Chokladkaka med mjölkchokladtopping"
  • InaB83
    InaB83

    Två gånger har mjölkchoklad-grädden skurit sig för mig när jag vispat den. Ändå har jag följt beskrivningen. Vad beror detta på?
    Jag har lyckats tidigare men nu vet jag inte alls vad som är felet? Ska grädden verkligen ställas in direkt i kylen varm? Eller kan det vara det som förstör den sedan under vispning? Först tar det jättelång tid att vispa utan att något händer, och helt plötsligt skär den sig. Blir väldigt besviken när man som jag är så noggrann.