Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kryddhet glögg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 kanelstänger
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 flaska rött vin

Så här gör du

  1. Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeranskal. Koka upp och sjud i 5 minuter.
  2. Ta av från värmen, sätt på ett lock och låt kryddorna dra i minst 10 minuter. Sila bort kryddorna från sockerlagen.
  3. Blanda sockerlagen med vinet i kastrull och hetta upp. Glöggen ska inte koka utan bara blir riktigt het. Servera genast eller häll upp på termos.