Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krustad med bräserad svartrotskräm & dillslungade räkor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 12 små smördegsformar, vol-au-vent

Svartrotskräm

  • 2-3 svartrötter
  • 1/2 citron, pressad saft + vatten
  • 2 dl äppelmust
  • 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • salt och peppar

Dillslungade räkor

  • 500 g räkor med skal
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 msk hackad dill

Så här gör du

  1. Svartrotskräm: Skala svartrötterna och lägg dem i citronvatten. Dela och koka dem i äppelmust tills rötterna är mjuka, cirka 15 minuter. Låt dem svalna i musten. Mixa till en slät kräm med musten och smaksätt med crème fraiche eller gräddfil, salt och peppar. Fyll en spritspåse i plast med krämen. Förvara i kylen.
  2. Dillslungade räkor: Skala och blanda räkorna med olja och hackad dill.
  3. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa krämen i smördegs­ formarna strax innan serveringen. Lägg räkor på varje fylld smördegsform.