Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krusbärsmarmelad med vanilj – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 118 st har redan röstat

Ingredienser

1 stor burk
  • 350 g gröna krusbär (mogna eller omogna)
  • 300 g syltsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 st vaniljstång
  • rivet skal från en halv citron

Så här gör du

  1. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.
  2. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.
  4. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.
  5. Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!