Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krusbärskräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg röda krusbär
  • 7 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk potatismjöl

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, socker, citronsaft och ­skal och koka tills allt socker lösts upp. Tillsätt krusbären och låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kastrullen. Koka krämen i några minuter under omrörning. Om krämen blir för tunn kan du tillsätta lite mer potatismjöl, och blir den för tjock tillsätter du mer vatten. Serveras kall med mjölk. Krämen håller en vecka i kylen.