Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krossad vitlökspotatis med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800-1000 g potatis
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 75 g smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en lätt oljad plåt. Kryssa potatisen lätt med en kniv. Tryck till dem med baksidan av en träslev så att de krossas lätt.
  3. Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda ihop smör, vitlök och persilja. Krydda med flingsalt.
  5. Klicka smöret på potatisarna. Strö över baconet.
  6. Gratinera potatisen i mitten av ugnen tills den har fin färg och är lite frasig i skalet, 15–20 minuter.