Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krossad potatis med sauce verde

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 750 g färskpotatisar
  • 3 msk extasaltat smör

Sauce verte

  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk kapris
  • 1-2 tsk strösocker, efter smak
  • havssalt
  • en liten knippe färsk dill, plocka av bladen och grovhacka, spara några kvistar till garnering
  • en liten knippe färsk persilja, plocka av bladen och grovhacka
  • en liten knippe färsk dragon, plocka av bladen och grovhacka

Så här gör du

  1. Lägg potatisen i en stor kastrull med saltat, kallt vatten. Låt det koka upp och koka i 10–15 minuter tills potatisen är mjuk. Sila bort vattnet och låt potatisen ånga av i ett durkslag. Krossa dem grovt med en gaffel och klicka över smör.
  2. Gör under tiden i ordning såsen. Kör alla ingredienser till såsen i en liten mixer tills det blir en slät blandning. Smaka av och krydda efter behov.
  3. Lägg upp potatisarna på ett fat och droppa över såsen. Servera genast.