Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krossad potatis med sauce verde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 750 g färskpotatisar
  • 3 msk extasaltat smör

Sauce verte

  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk kapris
  • 1-2 tsk strösocker, efter smak
  • havssalt
  • en liten knippe färsk dill, plocka av bladen och grovhacka, spara några kvistar till garnering
  • en liten knippe färsk persilja, plocka av bladen och grovhacka
  • en liten knippe färsk dragon, plocka av bladen och grovhacka

Så här gör du

  1. Lägg potatisen i en stor kastrull med saltat, kallt vatten. Låt det koka upp och koka i 10–15 minuter tills potatisen är mjuk. Sila bort vattnet och låt potatisen ånga av i ett durkslag. Krossa dem grovt med en gaffel och klicka över smör.
  2. Gör under tiden i ordning såsen. Kör alla ingredienser till såsen i en liten mixer tills det blir en slät blandning. Smaka av och krydda efter behov.
  3. Lägg upp potatisarna på ett fat och droppa över såsen. Servera genast.
Du kanske även gillar