Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kronärtskockssallad med potatis, fänkål och salsiccia

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 salsiccia, helst färsk
  • 10 små färska potatisar
  • 200 g små marinerade kronärtskockor (burk)
  •  1⁄2 finstrimlad fänkål
  • 12 rädisor, skivade eller i bitar
  • 1 liten tunt strimlad rödlök
  • 50 g rucola
  • 3 msk kapris 

Dressing:

  • 3⁄4-1 dl olivolja av god kvalitet
  •  2 1⁄2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk strimlad basilika
  • 1–1 1⁄2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar 

Så här gör du

  1. Skölj och skala potatisen.
  2. Koka den i saltat vatten (ca 1 tsk/liter), känn efter med en sticka om potatissen är färdig.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna.
  4. Om du vill ha salladen ljummen ska den bara ångas av.
  5.  Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  6. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
  7. Blanda ner kronärtskockor, fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
  8. Dressing:
  9. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål.
  10.  Häll dressingen över salladen.
  11. För att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga: skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
  12. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med ytterligare lite olja och vinäger.
  13. Om du vill äta salladen kall låt den stå och dra en stund innan den serveras.
  14. Stek salsiccian i lite olivolja och servera den med den goda salladen.