Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med salami och kronärtskocka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats pizzadeg
  • 2 färska kronärtskockor
  • 1 citron
  • 150 g salami i skivor
  • 1 1/2 dl avrunna svarta oliver med kärna
  • 250 g avrunnen mozzarella
  • färsk oregano

Tomatsås

  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 1 1/4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad oregano

Så här gör du

  1. Skär av stammen på kronärt­skockorna. Ta bort de flesta av bladen. Dela skockorna i fjärdedelar. Ta bort skägget. Dela fjärdedelarna i skivor och lägg dem i vatten med pressad citron så att de inte mörknar.
  2. Förväll kronärtskockorna i nytt lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Låt dem rinna av.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela i 4 delar och kavla ut varje till en tallriksstor rundel.
  4. Lägg bottnarna, 2 och 2, på en bakpappersklädd plåt.
  5. Blanda ingredienserna till tomat­såsen och bred ut den på bottnarna.
  6. Vik salamiskivorna dubbla och lägg dem ovanpå tillsammans med kronärtskockor och oliver.
  7. Riv mozzarellan grovt på rivjärnet och strö det ovanpå.
  8. Grädda pizzorna i 250 grader i cirka 10 minuter. Garnera med färsk oregano eller annan ört.